0

\

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hier staan de belangrijkste dingen die ik geschreven heb
Wil je één of meerdere van deze boeken en essays bestellen? Stort  het bedrag dat het kost - of een meervoud daarvan - op IBAN  NL84 INGB 0006 0013 53 t.n.v.  Y. den Brok en stuur een e-mail naar info@yvettedenbrok.nl waarin je vertelt welk boek of essay je wil hebben en naar welk adres ik het mag sturen.
Eerst even dit
*Als je deze link aanklikt, lees je waarom ik kinderboeken schrijf waarin een gehandicapt kind voorkomt. (Inclusieve kinderboeken , heet dat soort  boeken):
Yvette den Brok: Gun elk kind gehandicapte helden - Wijrollen.nl
*Ik schrijf nu een boek over intersectionele opvoedrelaties.

Als je deze link aanklikt, lees je wat er onder intersectionele opvoedrelaties wordt verstaan:

https://www.ouderscentraal.nl/maak-een-zegen-van-intersectionele-opvoedrelatie/ 

*Elke maand schrijf ik een artikel over het opvoeden van gehandicapte kinderen. Klik op deze link op die artikelen te vinden:

https://wijrollen.nl/zoeken/#q=yvette%20den%20brok

 
Boeken voor grote mensen 
'Validisme en gender. Over leven met een handicap'
In dit boek leg ik uit hoe ik de positie van mensen met een lichamelijke handicap in de samenleving zie.

Dit boek kost €25,-

'De wereld is ook van mensen met een handicap. Een selectie van mijn columns en artikelen tot medio 2008'

In dit boek lees je een groot aantal columns en artikelen die ik in verschillende dagbladen schreef.  Deze gaan ook weer over de sociaal maatschappelijke positie van mensen met lichamelijke handicaps.

Dit boek kost €12,-

'Kijk mij nou! Een bundel verhalen van jongeren met een handicap'

In dit boek lees je opmerkelijke interviews die ik hield met jongeren met lichamelijke handicaps. Het boek zal je tot nadenken zetten.

Dit boek kost €12,-

'Een land waar mensen met een handicap willen wonen'

In dit bijzondere boek lees je hoe mensen met een lichamelijke, met een licht verstandelijke of met een zintuiglijke handicap een ideale samenleving voor zich zien.

Dit boek kost €12,-

'Haal gehandicapten uit de schaduw'

Dit essay stond n de Volkskrant van 14 december 2019.  Ik laat in dit essay zien hoe mensen met  handicaps  in de media en in de populaire cultuur worden gepresenteerd.

Dit essay kost €7,50

Ik mail je dit essay als een PDF, dus je hoeft in je e-mail niet je adres te vermelden.

'Want dit is mijn eigenwijs lichaam. Over een levensweg met een niet-regulier lijf'

Dit essay schreef ik ter ere van mijn 60e verjaardag. Ik beschrijf mijn leven en laat zien welke sociaal maatschappelijke gevolgen

het leven met een niet-regulier lichaam kan hebben.

Dit essay kost €10,- en je kunt kiezen tussen een PDF of een boekje.

Boeken voor kinderen:
'De geheimzinnige Zielpers' (9+)

Hier te bestellen.  

‘Het mevrouwtje op mijn schouder’ (9+)

Dit boek gaat over een meisje dat het thuis niet altijd makkelijk heeft. Ze bedenkt een klein mevrouwtje dat steeds even op haar schouder komt zitten en haar adviezen influistert.  Als het meisje genoeg zelfvertrouwen heeft opgebouwd om het alleen te kunnen, verdwijnt het mevrouwtje.

'pien en tes gaan weg van huis’ (5+)

Dit boek is bestemd voor kinderen die net zelf lezen.  Het gaat over twee buurmeisjes die weglopen van huis omdat het ene meisje een nieuwe moeder wil en het andere meisje een nieuwe vader..........

Dit boek kost €17.-

'Jikke en Jurre redden oom Piet' (6+)
Als Jikke thuis komt van een weekje logeren bij opa en oma is haar buurman - oom Piet - weg. In het huis van oom Piet woont  nou Jurre met zijn moeder. Jikke weet het zeker: de grote mensen hebben oom Piet naar het huis voor oude mensen gebracht. Maar dat wilde oom Piet helemaal niet. Jikke is heel erg boos. Samen  met Jurre gaat ze oom Piet redden. Oom Piet gaat in de schuur wonen.

Jikke en Jurre redden oom Piet | Uitgeverij EigenZinnig

'Jikke en Jurre houden de dief' (6+)

Jikke en Jurre gaan samen in de schuur van oom Piet wonen. Dat kunnen ze best. Maar er is een dief in de schuur geweest. Jikke wil de dief gaan zoeken, maar Jurre heeft een ander plan. 

Na een paar dagen willen Jikke en Jurre toch weer bij hun moeders gaan wonen. Ze nemen de dief mee en hun moeders zijn er nog blij mee ook.

Jikke en Jurre houden de dief | Uitgeverij EigenZinnig

'Jikke en Jurre en de wilde wolven'(6+)

Elke dag gaan Jikke en Jurre naar het park om hun hond uit te laten. Vandaag wil Jikke echt niet wéér naar het park.  Ze wil naar het grote bos. Dat wil Jurre ook wel, want hij weet dat daar wilde wolven wonen. Dat wist Jikke  niet en ze wist ook niet dat die wolven wel heel dicht bij komen.

Jikke en Jurre en de wilde wolven | Uitgeverij EigenZinnig

'Jikke en Jurre in een ver land'  (6+)

Jikke en Jurre gaan met hun moeders naar het land waar Jurre's vader woont. Jurre vindt het daar veel leuker dan in Nederland.  Jikke vindt het ook wel leuk in dat land, maar de mensen zijn daar wel erg arm. Jikke wil een arm kind helpen. Maar wil dat kind dat wel?

Let op: Dit boek is vóór 16 oktober klaar.

'Jikke en Jurre vinden pesten dom'  (6+)

Een jongen uit de klas van Jikke en Jurre wil  niet meer naar school. Hij wordt namelijk door twee kinderen gepest. Jikke en Jurre gaan hem halen en hij gaat gelukkig mee naar school. Maar wat gebeurt er dan allemaal? Hoe komt Waf (de hond van Jikke en Jurre) op school en wat heeft hij bij zich? En worden Jikke en Jurre nou óók gepest? Nee toch zeker? En hoe komt het eigenlijk dat die twee kinderen pesten? Wat is er met ze aan de hand? Waarom pesten ze eigenlijk?

Let op: dit boek is vóór 16 oktober klaar!