"Buiten de lijntjes" is er voor:

- Alle kinderen en hun ouders die een luisterend oor en goede

   raad nodig hebben.

- Kinderen met handicaps of beperkingen en hun ouders.

- Instellingen, basisscholen en opleidingen voor mensen            die met kinderen gaan werken en de eigen ontwikkeling van    ieder kind belangrijk vinden.

Weet je je even geen raad met van je kind?

Dat komt in de beste families voor. Ik (Yvette den Brok - Rouwendal) help je graag om de boel weer op orde te krijgen. Daarvoor nodig ik jou én je kind uit in mijn praktijk "Buiten de lijntjes" aan de Tramstraat nummer 11 in Eindhoven.

 

Maak een afspraak per e-mail

Stuur een e-mail naar info@yvettedenbrok.nl waarin je kort beschrijft wat er aan de hand is. Je krijgt echt zo snel mogelijk antwoord van me. Per e-mail maken we een afspraak. Ga me alsjeblieft niet proberen te telefoneren, want door mijn spraakhandicap in bellen niet zo handig. (Ben niet bang: als je bij mij aan tafel zit, versta je me prima!)

Heeft één van een kind een beperking of handicap? Dan geniet je als ouders natuurlijk minstens evenveel als van hem of haar als van je andere kinderen. Toch kan het soms best zwaar zijn. Anderen reageren niet altijd even leuk op je kind, je krijgt te maken met administratieve rompslomp en met medici die niet altijd dezelfde taal spreken als jij.

En eerlijk is eerlijk; als je zelf geen handicap of beperking hebt, kan het soms een beetje moeilijk zijn om te begrijpen dat je kind het helemaal niet erg vindt om een handicap of beperking te hebben. Voor een kind is een handicap of beperking gewoon een feit, waar prima mee te leven is. Maar als je kind de handicap of beperking zo anders beleeft dan jij, kun je dan wel goed aanvoelen wat je kind van je nodig heeft?

Maak een  afspraak voor een luisterend oor en goede tips

Ik bied ouders van kinderen met een handicap of beperking die zich hierin herkennen, graag een luisterend oor. Omdat kindercoach ben, omdat ik zelf met een ernstige lichamelijke handicap leef en omdat ik bovendien zelf moeder ben, lukt het me regelmatig om bruikbare tips te geven.

Ook daarvoor kun je per email een afspraak maken. 

 

Wat kost het voor ouders?

Een gesprek bij "Buiten de lijntjes" duurt drie kwartier en kost €35,-. Dit wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het voordeel hiervan is dat er geen verslag hoeft te worden gemaakt en dat alles dus onder ons blijft.

Mensen die geen €35,- kunnen betalen kunnen altijd een regeling treffen, want geld mag nooit een reden zijn om niet naar "Buiten de lijntjes" te komen.

Ondersteuning aan instellingen en basisscholen en opleidingen

Ik ondersteun graag instellingen en scholen. Dat doe ik op verschillende manieren. 

Per augustus 2019 ga ik bijvoorbeeld vanuit “Buiten de lijntjes” één avond in de week bij het logeerhuis van Zonhove werken. Zonhove is onderdeel van SWZ-Zorg, die ondersteuning biedt aan mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap. In het logeerhuis ga ik praten met jongeren met meervoudige handicaps die oefenen om niet meer thuis te wonen en – net als hun leeftijdgenoten – gaan uitvliegen. Ik ga proberen te achterhalen wat hen bezighoudt en of ik tips kan bedenken waarmee zij nog beter ondersteund kunnen worden.

In 2020 ga ik bij de PABO gastlessen geven die te maken hebben met inclusief onderwijs. Inclusief onderwijs wil zeggen dat kinderen  mét en kinderen zónder handicap samen naar school gaan. Veel onderwijskrachten hebben daar moeite mee. Dat vind ik niet gek. Veel van hen zijn immers niet opgegroeid met mensen met handicaps en kennen nu -als volwassenen - nog steeds geen mensen die een handicap hebben. En wat je niet kent, vind je een beetje eng. In mijn gastlessen ga ik studenten laten nadenken over waar ze tegenop zien, wat ze daaraan zouden kunnen doen en waarom inclusief onderwijs juist heel mooi kan zijn.

Op basisscholen fungeer ik graag als kindercoach, organiseer ik graag een 'Het  mevrouwtje op mijn schouder-middag en schrijf ik graag de gekste, spannendste en mooiste verhalen.

Meer weten? Mail naar info@yvettedenbrok.nl.

Wat kost het voor basisscholen, opleidingen en instellingen?

Met scholen en instellingen overleg ik over de kosten. In principe is mijn uurtarief €75,-